A keresztelőre éttermet és ajándékot is jól választottunk

Nem tudom, hogy ez más családokban mennyire szokás, de nálunk megvan a kedvenc éttermünk a városban, és jellemzően az összes nagyobb családi eseményt ott ünnepeljük meg. Amikor először mentünk oda, még nem gondoltuk, hogy ennyire összefonódik majd az életünk ezzel a hellyel, ugyanis pont tulajdonosváltás volt, és kifejezetten nagy volt a fejetlenség. Aztán mégis betévedtünk újra és azóta is rendszeresen visszatérünk. Az étlapon jellemzően a magyar fogások vannak túlsúlyban, ugyanakkor mindegyik hagyományos ételre jellemző, hogy van benne valami csavar, egy kicsit modern köntösbe próbálták bújtatni ezeket a jól ismert ízeket. Számomra nagyon fontos az étel tálalása is, nem pusztán az ízek miatt szeretek étterembe járni, hanem azért is, hogy a szemem is “jól lakjon”, szóval külön örülök annak, hogy a séfek szeretik megmutatni a kreativitásukat a vizualitásban is a tányéron.

Egyébként az étterem kifejezetten közel is van hozzánk, szóval kényelmes sétatávval megközelíthető számunkra, és bizony teli hassal is jól tud esni az a rövidke levezető séta, mielőtt az otthoni kanapéra vetnénk le magunkat. Az enteriőr nagyon barátságos, a város egyik legtöbb élő növényét tudhatja magáénak az étterem. Rendszeresen töltenek fel erről – és minden másról is – sok szép képet a közösségi oldalaikra. Az is előfordult már, hogy házhoz rendeltünk tőlük, amikor hirtelen volt szükség valami ínycsiklandó főtt ételre. Bizony megesett, hogy kárba ment az egész menü, amikor a család már az asztal körül ült, szóval abszolút kihúzott minket a csávából a kedvenc éttermünk. Ezért nem is volt kérdés, hogy a húgom kislányának a keresztelőjét is itt fogjuk megünnepelni, hiszen azért ott mégiscsak kényelmesebben elférünk a tágabb rokonsággal is, mint otthon, a családi házban. Így amikor elvállaltam, hogy intézem a menüsort és a dekort, teljesen biztos voltam abban, hogy most sem fogunk csalódni a jól bevált vendéglátóhelyben, és hogy biztosan jó élményben és különleges ízekben lesz részünk.

A nap másik fontos pontja számomra az ajándék volt, hogy biztosan hasznos és szép is legyen.

A tesóm elég egyértelműen kinyilvánította, hogy örülne neki, ha az ajándékok között lenne olyan is, ami a babának fogzásra jelentene valami kis segítséget. Eszembe is jutott egyből, hogy én nagyon szívesen megvenném Emmának, amit a múltkor találtam, csak hirtelen nem jutott eszembe, melyik webshopban láttam. Ott kifejezetten babának fogzásra volt valami rágóka, így visszanéztem az előzményeimet, és fény derült rá, hogy az Imagine Baby oldalán láttam a nagyon aranyos rágómakikat. Az is nagyon tetszett ebben a makiban, hogy néhány hónapos kortól egészen három éves korig ajánlott a kicsiknek, szóval nem egy olyan ajándék, ami nagyon hamar nem lesz már hasznos és nem is kerül elő többet. Mindenképpen olyat szerettem volna, ami amellett, hogy esztétikus és modern, tényleg hasznos is, mint ahogyan azt már említettem, úgyhogy nagyon megmaradt nekem ez a rágómaki, ami abszolút gyógyír lehet a babának fogzásra.

A makival egyrészt a baba észrevétlenül tudja bevinni a fájdalmas helyekre a fájdalomcsillapító gélt vagy bármilyen készítményt, hiszen ha bedörzsöljük a maki “végeit” ezekkel a szerekkel, ő úgyis ott fogja masszírozni az ínyét, ahol fáj neki, ráadásul a maki a motorikus képességeket is fejleszti. Az már csak hab a tortán, hogy szerintem sok fiatal szülő lesz oda a designért, hiszen igazán illeszkedik a mai trendekbe a formavilág és a színek is – bizony, nem csak egy színben érhetőek el a makik! A neutrálisabb és az élénkebb árnyalatok is magukkal ragadóak és biztos vagyok benne, hogy mindenki meg tudja találni az elképzeléseihez leginkább passzolót.

No de az Imagine Baby online áruházában nem csak “sima” rágómaki van, hanem táncoló rágómaki is, aki pedig nem makiban szeretne utazni, az még egy komplett állatsereg közül tud válogatni a megajándékozni kívánt picurinak! Akár szettben is tudunk makit vásárolni. Csak tudjon választani az ember – nekem ez volt a legnehezebb az egészben, annyi minden tetszett. Abban biztos voltam, hogy ha makit veszek, akkor a makilánc is be fog kerülni a virtuális kosaramba, mert egy egyszerű, mégis praktikus, többfunkciós eszköz.

Ezek után szétnéztem még a zseniális, felnőtt szemmel is izgalmas fürdőszobai makijátékok között, a készségfejlesztő játékok között, és a textíliák is valósággal elvarázsoltak. Itt már kezdtem beismerni magamnak, hogy nem fogok tudni mindent megvenni egyszerre, mint túlpörgött nagynéni – de úgyis lesz még alkalom bőven. Úgyhogy inkább azt igyekeztem eldönteni, mi lehet most a leghasznosabb, mi az, amit a testvérem is sugallt, úgyhogy egy rágómakis szett egyértelmű volt, hogy az ajándék része kell, hogy legyen.

Mellé választottam még végül egy nagyon édes kis fürdőponcsót, amit szintén évekig lehet használni. Még arra is ügyeltem, hogy az ajándékok is passzoljanak színben, bár a rágómakiból tényleg annyi verzió volt, hogy ez nem volt könnyű. Az biztos, hogy vissza fogok még térni az Imagine Baby webshopjára. Jaj nekem, ha bővül az árukészletük és jönnek az újdonságok majd… Csak most felkerült már a listámra egy csomó dolog és így is ellenálltam, hogy a hőlégballonos éjszakai fényt megvegyem… Szülői “szigor”, azaz limit van ugyanis a tárgyi ajándékokat illetően.

Szerencsére minden a legnagyobb rendben volt az ajándékkal. Emma, miután anyukája kibontotta neki, izgatottan nézegette a színes, érdekes tapintású, számára új tárgyakat, úgyhogy remélem, tényleg jól választottam. Magával a rendeléssel és a kiszállítással kapcsolatban egyébként csak azt tudom elmondani, hogy nagyon egyszerű volt az egész folyamat. Mivel számomra általában a bankkártyás fizetés a legkényelmesebb, ezért most is ezt az opciót választottam, és automatába kértem a csomagot, mert úgyis itt van nem messze egy, és ez volt a legkézenfekvőbb mód. Pár napon belül meg is érkezett a kis csomag, szóval tényleg flottul ment a dolog. Külön örültem, hogy megtaláltam ezt a szuper, kicsit skandi beütésű webáruházat, mert nem vagyok annyira képben a baba- és gyerekholmikkal, és külön jól esett így nyugalomban, itthon nézelődni és felmérni a terepet.

Akinek a sok leírás és a képek nem bizonyulnának elégnek, hogy döntést hozzanak arról, hasznos lesz-e a babának, amit vásárolnak, annak kifejezetten ajánlani tudom az Imagine Baby blogján található cikkeket. Egy például kapásból arról szól, hogy melyik típusú makit milyen esetben ajánlják számunkra (bár igazából nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elég jól illeszkednek minden helyzethez ezek a termékek) egészen a három hónapos kortól a három éves korig. Rágómakit minden kicsinek, csak ennyit tudok mondani – lesd meg bátran a kínálatot, szívből tudom ajánlani a webshopot!