Ünnepi vacsora a cégalapítóval

Egy családi vacsora keretében ünnepeltük meg, hogy a férjem cégalapításba vágta a fejszéjét. A gyerekek is szokatlanul csendesen viselkedtek, valamiért ünnepi hangulatba került az egész család. Ennek a hangulatnak a segítségére volt ez az otthonos kis étterem, ahová rendszeresen ünnepelni szokunk járni. Én a séf ajánlatai között válogattam, a férjem egy kétszemélyes tál elfogyasztásáról szeretett volna meggyőzni, a gyerekek legszívesebben meg csak desszertet ettek volna. Nehezen, de végül leadtuk a rendelést, a hangulat pedig továbbra is nagyon felfokozott volt. Végül a rendelés mennyiségéből ítélve, még a holnapi napon is ezt fogjuk enni, de mivel nagyon szeretjük, ahogy az étteremben főznek, ma én is kicsit engedékenyebb voltam.

A kisebbik gyerek egyszercsak elindította a kérdések záporát, a kft születésével kapcsolatban, és férjem illetve jómagam is alig győztünk válaszolni a kérdéseire. A férjem behozott egy oldalt a telefonján, ahol minden szükséges információt megtalál egy cégalapító, amire szüksége van, még akkor is ha a kérdező egy fáradhatatlan kamasz rengeteg keresztkérdéssel. Az este további része a grossoffice.hu nevezetű oldal tanulmányozásáról szólt. Elsősorban azokat információkat böngésztük át, hogy mit ne tegyen egy cégalapító, és minél kevesebb hibába fussunk bele. Szerencsére a típushibákat egy tízes listába összegyűjtötték, és ezek átböngészése nagyon sokat segített nekünk.

Örültem, hogy magyar hátterű a cég, és több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Egyedülállóan magas értékelése is tetszett nekünk. Az információszolgáltatás általában nagyon gazdag az oldalon, és legközelebb én is szeretnék cégalapító férjemmel együtt jelen lenni a tájékoztatásnál. Ügyvéddel és könyvelővel rendelkezünk, de láttam, hogy az oldal ügyvéd biztosításában is tud segíteni. A cég irodájának elhelyezkedése is nagyon jó környéken, a Bem rakparton található.

Az oldalon tovább olvasva több informatív fülre is lehet kattintani, amennyiben jobban el szeretnénk mélyülni a cégalapítás világában. Külön fülön olvashatunk arról, hogy mi a különbség az ügyvezető és cégvezető között Magyarországon. A következő fülön a jövő évi cégtörvény pozitív változásairól olvashatunk.

Egy következő cikkben a grossoffice.hu bővüléséről tájékozódhatunk: egy újabb iroda nyílik Budapesten a Ferenciek terénél. Ez az információ is tovább mélyítette a bizalmat a cég felé, hisz sikeres, magasan értékelt, folyamatosan bővülő cégről van szó, mely az egész országot lefedi szolgáltatásával.

Egy külön cikk foglalkozik az ügyvezető jogkörével, döntéseivel, magánvagyonával, a társaság vagyonával, és kiderül, hogy mennyire népszerű vállalkozási forma a kft. Az egyéni vállalkozás feltételeinek is külön cikket szenteltek. Ebben a cikkben kiderül, hogy elég egyszerű céget alapítani vagy egyéni vállalkozásba fogni.

A főoldalról ha átkattintunk a Székhelyszolgáltatás menüpontra, megtudhatjuk, hogy Pest megyében, Újlengyel nevezetű településen nincs iparűzési adó és itt érdemes leginkább székhelyszolgáltatást igénybe venni. De ha a következő fülre kattintunk, a székhelyszolgáltatás árak menüpont alatt tájékozódhatunk az árakról, csomagárakba bontva. Egy újabb fülön a Kft. alapítás információs oldalt találjuk, amit alaposan áttanulmányoztunk már, egy következőn pedig a cégmódosítással kapcsolatos információkat találjuk részletesen. Végül a Kapcsolat menüpont alatt az információs telefonszámmal együtt azokat az irodákat is megtaláljuk, ahol személyesen ügyvéddel vagy anélkül kapnak segítséget a leendő cégalapítók.

Hála a grossoffice.hu oldalnak, olyan információs támogatást kaptunk, hogy nagyon magabiztosan megyünk el az első találkozóra Bem rakparti irodájukba.

Ismét egy tartalmas estét töltöttünk el ebben a fantasztikus hangulatú étteremben a család minden tagjával. Az étteremből valóban nagyon sok kajával tértünk haza, de hát így lett kerek egy ünnepi este, egy cégalapító családfő társaságában.