Cégindítás a járvány után – miért ne? Lassan indul az éttermem!

Régóta dédelgetett álmom és vágyam, hogy elindítsam a saját vállalkozásomat – ami nem más lenne, mint egy vendéglő. Egy kedves kicsi éttermet szeretnék csinálni már hosszú-hosszú évek óta, csak valamelyik foga mindig hiányzott ehhez a fogaskeréknek és soha nem tudott jó ütemben indulni az ügy. De most, hogy talán a vírusból is kifelé kacsintgatunk, úgy érzem, hogy nekem is eljött az időm és megugrom ezt a lépést. Ki is néztem már hozzá tulajdonképpen mindent, a helyszínt, a dekort, az ételeket, egyeztettem azokkal az emberekkel, akikkel ezt együtt szeretném megvalósítani. Na és persze sikerült azt is összehozni, hogy kitől kérjek segítséget a tényleges cégalapítás során: https://topcegalapitas.eu.

Ez egy olyan cég, akik a cégalapítás ügyes-bajos dolgaival küszködőknek segítenek és már sok-sok éves tapasztalattal tudják megkönnyíteni ezt a folyamatot azok számára, akik még nem annyira jártasak benne. Ráadásul nagyon kedvező szolgáltatási csomagjaik vannak, amik közül kedvünkre tudunk válogatni.

Ha csak pusztán az alapokat nézzük, akkor azt lehet mondani, ami a weboldalukon is rögtön szembe jön, hogy a cégalapítás költségei egyáltalán nem vészesek már 2021-ben.

Magához a cégalapításhoz ügyvédre van szükség, hiszen mindenképpen ellen kell jegyeznie azt a hivatalos dokumentumot, ami alapján elindul az egész folyamat a cégbíróságon. Az, hogy ez megtörténhessen 16 900 forintba kerül, plusz áfa. Ha viszont úgy döntenénk, hogy igénybe vesszük a székhelyszolgáltatási ajánlatát is a https://topcegalapitas.eu-nak, akkor még kedvezőbb ajánlatot kapunk. Mit jelent ez? Hát egészen konkrétan azt, hogy maga a cégalapítás nem kerül semmibe, vagyis ingyen van. Amiért fizetnünk kell ebben az esetben az a székhely bérlése.

Ha székhelyszolgáltatást is igénylünk, akkor kétféle lehetőségünk van, aminek következtében kétféle árazással találhatjuk szembe magunkat. Az egyik, amikor Budapesten jegyeztetjük be magunkat valamelyik itteni címre, amit a https://topcegalapitas.eu kínál. Ez úgy néz ki, hogy 29 900 Ft + áfa díjért cserébe 6 hónapon keresztül élvezhetjük a bérelt székhely nyújtotta előnyöket, plusz még egy grátisz hónappal is megajándékoznak bennünket.

Ha viszont kicsit más szemszögből közelítjük meg a dolgot és nem Budapesten van szükségünk erre a szolgáltatásra, hanem egy olyan városban, ahol mondjuk nem kell iparűzési adót fizetni, akkor arra is van lehetőség. Ez nem más, mint Újlengyel, ami továbbra sincsen messze Budapesttől, de mégsem kell IPA-t fizetni. Ennek megfelelően az itteni bérlés összege egy kicsit drágább, egészen pontosan 39 900 Ft + áfa a hat plusz egy hónapra. Azonban azt is gondolom, hogy akinek már szüksége lehet az IPA mentességre, annak egyébként is jobban megéri ezt választani, hiszen ennek pusztán anyagi megfontolása van, tehát még a nagyobb bérleti díjjal is sokkal jobban fog kijönni, mintha mondjuk fizetné az iparűzési adót.

További költség kizárólag a tulajdoni lap, aminek az egyszeri díja 1000 Ft + áfa, azonban nekünk ezzel sincsen több gondunk, mert az ügyvéd lekérdezi és kész, utána a miénk és eltehetjük.

A cégalapításnak a https://topcegalapitas.eu segítségével nincsen külön illetéke, vagy bármilyen plusz egyéb rejtett költsége, itt tényleg annyiról van szó, amit le is írnak a honlapon. Az pedig már csak grátisz, hogy a szolgáltatások mellé igénybe lehet venni olyan dolgokat is, mint például a budai panorámás iroda használata. Természetesen ezt mind magában foglalja a szolgáltatási díj. De az is mellettük szól, vagyis a székhelyszolgáltatás választása mellett, hogy minden a címre érkező iratot továbbítanak, tehát nekünk csak az e-mailekre kell figyelni és kész.

Úgyhogy azt hiszem, hogy én a https://topcegalapitas.eu segítségét fogom kérni ahhoz, hogy megvalósítsam az álmaimat és elindítsam a saját éttermemet. Ha sikeresen túl leszek a cégalapításon, akkor majd arról is írok nektek.

https://topcegalapitas.eu