Csontritkulás, mint központi téma a vasárnapi ebédnél?!

Hát, meg kell hagyni, hogy nálunk időnként kicsit különlegesre sikerülnek ezek a téma választások. De egyszerűen van, hogy csak úgy ide sodor az élet. Most vasárnap például pont a csontritkulás volt a téma, bármennyire is nem egy általánosságban a vasárnapi ebédhez passzoló ügy is ez.

A kedvenc vidéki vendéglőnkbe ültünk be a családdal, mert a szüleimnek most volt a születésnapjuk és ezt együtt meg kellett ünnepelni egy jó nagy lakmározással. Mindig ugyanebbe az étterembe ülünk be, mert egyszerűen mindenki imádja és ez az egyetlen, amibe egyezményesen egyet tudunk érteni, hogy ez bizony jó hely. Szóval ha nem akarunk családi vitát a mit együnk ma és hol kérdésekből, akkor általában ez a hely a tuti befutó.

A csontritkulás pedig annak kapcsán került elő, hogy bizony édesanyám figyelmét felhívta rá a háziorvosa. Sajnos egy olyan betegségről van szó, amikor bármikor előjöhet és nem feltétlenül tehet róla az ember, de egy helytelen táplálkozással még pluszban jól meg lehet támogatni az egyébként sem túl barátságos helyzetet.

Ez a probléma alapvetően genetikai eredetű is lehet, amiért mondanom sem kell, hogy senkit sem lehet bántani, vagy hibáztatni. Egyszerűen ez van és kész. Na de van ennek a problémának egy másik oldala is, amiről viszont nagyon is tehet az ember: ez pedig nem más, mint a táplálkozás. Egy egészséges, változatos étrend, ami a szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag kellő módon tudja hátráltatni, hogy a csontritkulás felüsse a fejét a háznál. Ha viszont valaki egysíkuan és vitaminoktól és ásványi anyagoktól ha nem is mentesen, de igencsak hiányosan táplálkozik, annak aztán minden esélye megvan arra, hogy belefusson egy kis csontritkulásba az évek előrehaladtával.

Azonban ami ebben a rossz, az a jó is egyben, mégpedig, hogy amit el lehet rontani táplálkozással, azt meg is lehet menteni, vagy adott esetben meg is lehet előzni azzal. Így aztán a háziorvos szerencsére édesanyám figyelmébe ajánlotta a Prevenció Patika weboldalát. Ez egy olyan online gyógyszertár, ahol kimondottan a megelőzést veszik a középpontba és ennek megfelelően forgalmaznak különböző készítményeket.

A prevenciopatika.hu rengeteg kincset rejt, hogy így fogalmazzak, hiszen számtalan ásványi anyag és vitamin érhető el, amelyek egyaránt nagyban hozzájárulhatnak az immunrendszer zavartalan működése mellett például a csontritkulás elkerüléséhez is. De ha már kialakult a betegség, akkor is érdemes követni a szakemberek tanácsát és azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat beszedni, amiket előírnak egy ilyen állapot kordában tartásához.

Ha pedig tényleg egy az egyben megelőzni szeretnétek egy-egy ilyen kórságot, akkor ott van a weboldalon minden információ arról, hogy mit mivel érdemes beszedni. Először is ott vannak a különböző típusú vas kapszulák – ezekről érdemes tájékozódni, hogy mi a különbség az egyes típusok között. Aztán ott van a számtalan vitamin, amikből kimondottan csomagokat is összeállítottak adott korosztályoknak, pontosan azért, hogy az ilyen típusú (általában korosztályra jellemző) betegségekben hatékony segítséget nyújtsanak – anélkül, hogy napokig kellene válogatni a laikusoknak a különböző termékek között. És persze ott van az a rengeteg porcerősítő és csonterősítő készítmény, amelyekből szintén nagyon sok verzió létezik. Nekünk pedig csak le kell tennünk a voksunkat egy jól működő mellett, miután kipróbáltuk a lehetséges megoldásokat.

Szóval érdekes volt ez a kis betekintés, főleg így a vasárnapi ebédhez elég furcsán illett. De legalább már erről is hallottam valamit és esetleg tudok szolgálni másoknak is 1-2 hasznos információval a csontritkulás témakörében. Ha viszont több és pontosabb választ szeretnétek olvasni ezekben a témákban, akkor ajánlom figyelmetekbe a prevenciopatika.hu weboldalt, ahol mindent megtaláltok, amit csak kerestek!