Álmaim étterme, ott ahol lakom

Az utóbbi hónapokban rengeteget dolgoztam. Hétfőtől-péntekig, olykor napi 12-14 órát, manapság gyakorta hétvégén is szintén ennyit. Ezzel jár vállalkozásom Covid-19 válság utáni talpra állítása. Napközben végtelen hosszúságú egyeztetések sora, esténként pedig az idegőrlő álmatlanság. Nehéz élethelyzet, azonban a kollégáim számítanak rám, vállalkozóként az ő jövőjük sorsa is vállaimra nehezedik. Ilyen életvitel mellett talán mondanom sem kell, nem marad túl sok időm az otthoni főzőcskézéshez. Általában ha megéhezem felkeresek egy éttermet, vendéglőt, akár a sarki büfét. Most nyílt egy új hely, ma ettem náluk először.

Pont félúton van az otthonom és a munkahelyem között. Az étel amit készítenek, egyszerűen mennyei. Nem vagyok egy nagy ínyenc, kedvelem az egyszerű ételeket. Itt viszont valamiért minden étel sokkal ízletesebbnek és újszerűbbnek hatott mint máshol. A kiszolgálás pedig udvarias. Minden adott ahhoz, hogy a vendéglő hosszútávon törzshelyemmé váljon. A hétvégén elhozom az unokaöcsémet is, aki most ismerkedik a beszédfejlesztés világával.

Kis lépésekkel a komoly célok felé

Unokaöcsém nagyon bájos, csillogó tekintetű 6 éves kisfiú, akinek meggyűlik olykor a baja az abc betűivel. Nem ritka ez az ő korában. Az emberek többségénél előfordul ebben az életszakaszban. Van akinél pár nap alatt kiküszöbölhető a hiba, másoknak hónapok kőkemény munkája szükséges a siker eléréséhez. Hosszas keresgélést követően találtam rá a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php online felületére. Itt a beszédfejlesztés minden aspektusára kiterjedő információ áradattal találkoztam. A teljesség igénye nélkül: iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése. Minden igényt kielégítő kiadványaik remek áron érhetőek el.

A szakemberek által kidolgozott könyvek játékos és jutalmazó rendszerrel könnyítik meg a gyermekek tanulásának fokozatos előrehaladását. A honlap rengeteg jobbnál jobb példával és gyakorlati tanáccsal szemlélteti a ránk és gyermekünkre váró feladat milyenségét. Egy hatéves gyermekhez rengeteg türelem szükségeltetik, ezért a tanulás még így sem lehet mindig zökkenőmentes. Azt viszont mindig tartsuk szem előtt, hogy a tanulás és a gyermek beszédének fejlesztése is az ő javát fogja szolgálni egész hátralévő életében. Komoly hatást gyakorolva jövőbeni iskolai tanulmányaira.

Minden egy helyen: iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése

Az elérhető kiadványok összeállítása nagyon profi, a beszédfejlesztés olykor nehézkes világa a gyermekek számára is élvezhető formát ölt. Unokaöcsém a “c” és a “cs” betűt nem tudja megkülönböztetni egymástól, az olyan hétköznapi szavak, mint a “csicsa” az ő száját, mint “cica” hagyják el. Ez első hallásra még aranyos, bájos tévesztésnek a tűnhet. A gyerekek világában azonban ez koránt sincs így.

Mi felnőttek, úgy gondoljuk, hogy életünk sokkal összetettebb és komplikáltabb az övéknél. Azonban az ő életükben is rengeteg új impulzusra kell megtalálniuk a helyes választ. Ez pedig olykor nagyon nehéz feladat. A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php felületén elérhető információkat melegen ajánlom minden a téma iránt érdeklődő számára. Közös érdekünk, hogy minden gyermek megkapja a számára szükséges segítséget. A szakemberek tanácsaival felvértezve magam is gyakran tanulok unokaöcsémmel, ez pedig életre szóló közös emlékként fog benne tovább élni. Mert a tanulás, ha nem is mindig könnyű, attól még igen is lehet játékos és szórakoztató is egyben.

Néhány röpke zárógondolat

Akiknek terve az iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése törzsanyaggal rendelkező könyvek és nyomtatványok megvásárlása, az ne habozzon. Újszerű és gyermekközpontú megközelítése a beszédfejlesztésnek. Saját tapasztalataimból kiindulva tudom, hogy a gyermek -pláne életének ezen korai és sebezhető szakaszában- nem mindig képes segítséget kérni, ha egy problémával szembesül. Ennek számtalan oka lehet. Figyeljünk és vegyük észre a jeleket.