A randi partnerem adta legjobb tippet

Lehet azt gondoljátok, hogy sablonos dolog étteremben tartani az első randit, sőt egyáltalán nem oda való, de ezzel a sráccal olyan régóta tartott az online beszélgetés, hogy annál már sokkal jobban ismertük egymást, hogy esetleg egy parkba menjünk sétálni, ahol ha bármi balul sül el, akkor én az egyik irányba ő a másik irányba el is tudjon szaladni. Az étterem sok ember számára már egy magasabb szint, nyilván ott már fizetni kell, akkor ki fizessen, illik-e a férfinak, vagy meg kellene osztani a számlát? Ha már beül valaki egy vacsorára, onnan már sokkal nehezebb lelépni, mégis csak rendeltél már valamit, meg bevallom őszintén azért eléggé színpadias jelent lenni valaki csak úgy otthagyni egy vacsora közepén. A másik örök kérdés, hogy milyen étterem legyen? Azért nyilván ne a mekibe menjetek, de azért ne is a Michelin csillagos éttermek közül válogass. Nehéz kérdés ez, bár a válasz rá közel sem lehetetlen.

Szóval Petivel egy kedves kis étteremben kötöttünk ki és már mind a ketten nagyon izgatottak voltunk, hogy találkozhatunk. Ahogy mondtam is, online már nagyon régóta beszélgettünk, így nem olyan volt mintha most találkoznánk először, de azért nyilván egy kis izgalom mind a kettőnkben megvolt. Amikor megkérdezte, hogy mi a helyzet, gyorsan ki mondtam az első dolgot, ami eszembe jutott: nyári gumi keresek az autómra!

Gumi Diszkont hu

Láttam, hogy felcsillan a szeme és rávágta, hogy Gumi Diszkont hu! Biztos, hogy eléggé értetlen fejet vágtam, mert elnevette magát és gyorsan elővette a telefonját, amibe elkezdte pötyögni az említett oldal címét, majd az orrom alá dugta a képernyőt. Egy egészen pasis weboldal tárult elém, úgy értve, hogy nem egy online ruhaboltot kezdtem el böngészni, hanem egy olyat, ahol gumikereket lehet vásárolni. Nyilván erre nem csak a férfiaknak van szüksége, de a blog oldalt biztos nem kezdeném el kedvtelésből olvasni. Megköszöntem az ajánlást, aztán elmentettem az oldalt, hogy azért majd otthon újra előkapom, hátha végre megtalálom azt a gumit, amit keresek.

A randi nagyon jól sikerült, meg is beszéltük Petivel, hogy legközelebb túrázni megyünk, ahol szintén van egy jó kis étterem, amit már régóta mindketten ki szerettünk volna próbálni, úgy néz ki mi ilyen vendéglőbe járós emberek vagyunk. Végül mikor haza értem, ránéztem erre a híres Gumi Diszkont hu oldalra.

Az előző kijelentésemet még mindig tartom, hogy pasis, de képzeljétek el szinte percek alatt megtaláltam a nekem való nyári gumit. Ez pedig annak volt köszönhető, hogy elképesztően felhasználóbarát volt az oldal. Nagyon részletesen be tudtam állítani a szűrőket így a több mint 30 ezer gumiabroncs közül simán ráleltem a megfelelőre. Az pedig, hogy szinte mindegyik darab akciós volt, csak hab volt a tortán. Mivel már este adtam le a rendelést, így 2 napos szállítási időre lehetett számítani, de egyébként ha valaki még déli 12 óra előtt rendel, az másnapra már várhatja a futárt a gumikerekkel. Ezt nevezem én gyors és profi kiszolgálásnak! Nyilván itt is vannak csúcsidők, ez alatt azt értem, hogy például, ha március és május, illet október és december között rendelsz, akkor a túlterheltség miatt lehet 4-5 napba telik a kiszállítás, de erről tájékoztatnak is az oldalon, szóval nem érhet majd meglepetésként.

Amit pedig a blog oldalukról mondtam, hogy nekem túl pasis, biztos nem olvasgatnám, na hát igen! Hirtelen azon kaptam magam, hogy miközben az esti teámat kortyolgatom, már a harmadik autógumis cikket olvasgatom, hatalmas lelkesedéssel. Azért tetszettek ezek a bejegyzések, mert egyáltalán nem éreztem tőle magam szőke nőnek, hiszen úgy voltak megfogalmazva, hogy bárki értse miről van szó, még akkor is, ha olyannyira messze áll a témától, mint ide Buda. Megtudtam például, hogy érdemes néha ránézni a kerekre, és ha azt tapasztaljuk, hogy a kopás durván egyenetlen, akkor valószínűleg futóműhibás, vagy gond van a keréknyomással. Ilyenkor el kell vinni a szerelőhöz, mert a kopott gumikerék életveszélyes lehet. Azt is megtudtam, hogy a kopottság állapotát egy 100 forintossal te magad is könnyen megállapíthatod és hogy átlagosan 2-5 évente érdemes lecserélni mind a téli, mind a nyári gumikat.

Megtudtam, hogy a használt gumivásárlással is óvatosan kell bánni, ha mindenképpen a költséghatékonyságra akarunk törekedni, érdemes inkább egy középkategóriás szériát venni, mintsem használtat. A használt autógumik elég sok rejtett hibát tartalmazhatnak, amik nyilván sokkal hamarabb vezetnek a kopáshoz és egy újabb cseréhez, bekerülve ezzel egy ördögi körbe. Pontosan ezért van az, hogy a Gumi Diszkont hu oldal sem árul használt gumikat, csak újakat, de mivel hatalmas a kínálat, így nem kell aggódnod, hogy valami méreg drága darabot kell megvenned.

Aztán amire még nem is gondoltam, hogy mennyire tároljuk helyesen azokat a gumikat, amiket éppen nem használunk? Például fontos, hogy amíg mondjuk a nyári gumik téli álmot alszanak a garázsban, ne érje őket semmilyen külső fizikai hatás, se napfény, vagy erős hőmérsékletingadozás. Az sem tesz jó a guminak, ha fel van akasztva, hiszen akkor csak egyoldalú terhelés fogja érni, ami nagymértékben tud rontani az állapotán.

Őszintén szólva, még nagyon sokáig tudnék mesélni erről a szuper oldalról, de ahelyett, hogy engem hallgatnátok, inkább látogassatok el az oldalra ti magatok!