Étterem fűtés-hűtés a klimaglobal.eu segítségével

Éppen éttermünk felújításán dolgozunk viszont a klíma már be van szerelve. Természetesen a https://klimaglobal.eu-t választottuk, mert minőségi klímát szerettünk volna felszereltetni. Előzőleg egy elavult rendszert használtunk és már nagyon kellett a változás. Vendégeink nagyon hűségesek, mert mindig tisztán tartottuk a helyet, viszont az elavult rendszert ők is észrevették és időszerű volt az újítás.

Klíma választás

A klíma kiválasztásakor multira eset a választás, mert több egységet is szerettünk volna üzemeltetni a mono klímával ellentétben, ami egyetlen készülékből áll. Mi mennyezeti klímát választottunk viszont ezen kívül választhattunk volna oldalfali, parapet, légcsatornázható vagy mobil klímát is. Az étterem jellege és nagy légtere miatt arra gondoltunk, hogy ez lehet a legpraktikusabb megoldás. A klimaglobal.eu munkatársai is a mennyezeti klímát javasolták.

A klíma működéséről semmit sem tudtam viszont a https://klimaglobal.eu weboldalon erről is részletes tájékoztatást adtak. A klíma belseje négy fő részből áll köztük a kompresszorból és a kondenzátorból. Benne olyan gázok párologtatása történik melynek forráspontja nagyon alacsony. Ez a párologtatás hőelvonással jár, ezért tudja a klíma berendezés lehűteni otthonunkat.

Meg sem fordult a fejünkben, hogy olcsó klímát választunk, hiszen mi hosszútávú befektetésen gondolkodtunk és egy olcsó klímát többször kell javítani, valamint az élettartama sem lesz olyan hosszú. Azt gondoljuk, hogy abban a pillanatban kevesebbet adunk ki, ezért jobban megéri viszont hosszú távon sokkal több pénzzel, gondol és fejfájással jár egy olcsó klíma.

Hőszivattyú választás

Mikor még a klíma készen sem lett mi már a hőszivattyú gondolatát fontolgattuk. Először nem voltunk benne biztosak, hogy erre nekünk valóban szükségünk van, viszont hamar kiderült számunkra, hogy ez a legjobb megoldás, amit választhatunk.

A https://klimaglobal.eu weboldalon a hőszivattyúk müködéséről is éppen annyi információt lehet találni, mint a klímákról. Ez egy környezetbarát rendszer, mely a föld hőjét felhasználva melegíti fel a belteret. Imádom a megújuló energiaforrásokat és a föld hője nem fog elveszni, ezért ez egy több tíz éves befektetés.

Több féle hőszivattyú közül is lehet választani. Van talajszondás, talajkollektoros, kútvizes víz-víz, levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyú is. A talajkollektoros hőszivattyú a talaj felszíne alatt néhány méterrel gyűjti össze a hőt. A talajszondás 50-től akár 200 méterig a talaj alsóbb réteiből gyűjti össze, ez által még melegebb levegő nyerhető ki. A kútvizes természetesen kútvizet használva melegít. A levegő-víz és a levegő-levegő attól függően használható, hogy mit szeretnénk melegíteni. Számunkra a levegő és a víz melegítés egyaránt fontos volt, hiszen mindig rengeteg a mosogatnivaló.

A hőszivattyú rendszer kiépítése egészen rugalmasan ment, mert mikor a https://klimaglobal.eu munkatársai ellátogattak hozzánk előzőleg, már beszéltünk ennek gondolatáról. Ezért a talaj és belső rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy egyszerűen hozzá lehessen csatlakoztatni a hőszivattyút.

Kértünk ajánlatot és kaptunk is, ezért már egy ideje a fűtés és hűtés is meg van oldva éttermünkben. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk vendégeinktől és mi is úgy érezzük mintha egy teljesen új helyen dolgoznánk. Éttermen belül kisebb finomításokat elvégeztünk, mint például a falak átfestése vagy az ülések áthúzása. A keretből arra is futotta, hogy a konyhába néhány új felszerelést vásároljunk.

Sokan félnek az újításoktól, mert sokszor nem lehet tudni, hogy valóban jó döntést hozunk e. Viszont nekünk semmitől sem kell félnünk, mert a legjobb döntést hoztuk és ebben a klimaglobal.eu segített bennünket.

https://klimaglobal.eu