Diákmunka a főváros egyik legjobb éttermében

Azok a diákmunkák, amelyektől a leginkább óva intenek mindenkit, nem mások mint az éttermekben, vagy vendéglőkben, gyorséttermekben betöltendő állások. Valamiért az emberek nagy része óvakodik tőlük, pedig nekem csak pozitív tapasztalataim vannak. Véleményem szerint a panaszkodó emberek többnyire olyanok, akik nem szeretik, ha a pénzért cserébe kicsit be kell piszkolniuk a kezüket. Nem hiába jó az órabér a vendéglátós helyeken, hiszen ez nem egy egyszerű irodai munka. Itt pörgés van, van hogy egész nap mosogatnod kell, vagy lehet, hogy egész nap répát pucolsz. Ez azonban ezzel jár!

Én már fiatal koromban is dolgoztam ilyen jellegű munkakörben, sőt az első munkahelyem is egy gyorséttermi diákmunka volt. Így hát, amikor egyetem mellett kutattam diákmunka után, nem zárkóztam el az ilyen típusú lehetőségektől sem. Ráadásul turizmus és vendéglátás szakra mentem tovább, így valamelyest összefüggésbe is hozható a munka a tanulmányaimmal.

A TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán jött szembe velem egy remek álláslehetőség. Budapest egyik legjobb éttermébe kerestek pultost, illetve kasszás kisegítőt. Nem húztam az időt, hiszen ez a tökéletes állás volt számomra.

Első lépésként meg kellett adnom pár személyes adatomat ahhoz, hogy jelentkezni tudjak az állásra. Ez az e-mail címem, a telefonszámom és a nevem megadását jelentette. Emellett az önéletrajzomat is fel kell töltenem pdf formátumban. A jelentkezés következő fázisa egy rövid telefonos, majd egy személyes interjú volt az iskolaszövetkezet munkatársaival. Itt rólam, a kompetenciáimról, előzetes tapasztalataimról, valamint a munkalehetőségről beszélgettünk. Általában stresszes vagyok ilyen helyzetekben, azonban mindenki nagyon közvetlen és kedves volt az iskolaszövetkezetnél, így egyből elillant minden izgalmam.

A beszélgetés után továbbra is érdeklődtem a munka iránt, valamint ők is megfelelőnek ítéltek a pozícióra, így továbbították a munkáltató cégnek a dokumentumaimat és a személyes adataimat. Közel egy héten belül vissza is jeleztek az étteremtől, hogy szeretnének behívni egy interjúra ők is, amire hamar sort is kerítettünk. A beszélgetés sikeres volt, azonban egy próbanapra is be kellett mennem, még mielőtt megkötnénk a szerződést.

Remekül helytálltam és meg voltak elégedve a munkámmal, így nem volt más hátra, mint az adminisztráció az iskolaszövetkezettel. Az ő oldalukon kellett először is regisztrálnom, majd ők kiállítottak minden szükséges dokumentumot, amit elektronikusan alá is tudtam írni. Több iskolaszövetkezetnél is megfordultam már az évek alatt, de sehol sem ment ilyen gördülékenyen és egyszerűen ez a diákmunka ügyintézésének folyamata.

Azóta is minden problémamentesen zajlik, pedig már hónapok óta az étteremben dolgozom. Ha időközben bármilyen adminisztrációs gond felmerül azonban, tudom, hogy mindig bátran fordulhatok a TopiWork csapatához, hiszen mindenben szívesen és gyorsan segítenek. A jelenléti ív vezetése és leadása is igazán egyszerű náluk. Az oldalról kell letöltenem csupán egy dokumentumot, amit pontosan vezetnem kell, majd minden hónap első napjáig visszaküldenem a szövetkezet egyik e-mail címére.

Mindenkinek, aki diákmunka után kutat, teljes mértékben ajánlom a TopiWork Iskolaszövetkezetet, hiszen tényleg nagyon jó velük együttműködni, és remek ajánlatokkal várnak minden dolgozni való fiatalt.