Lízingelt autóval mentem az egyik kedvenc éttermembe

Nemrégiben találtam az interneten egy balatoni kisvendéglőt, ahol 4-5 emberes hamburgereket készítenek, és úgy döntöttem, hogy mindenképp szeretném ezt a különlegességet kipróbálni.

Írtam nekik egy emailt, hogy mennék a barátaimmal, ők válaszoltak is, hogy semmi akadálya. Arra viszont nem gondoltam, hogy idő közben tönkremegy az autóm. Na de nem csak úgy kicsit, hanem teljesen lerobbant a motorban valami fontos alkatrész, és a csere szinte drágább lenne, mintha új autót vennék.

Úgy döntöttem, hogy inkább utánanézek valami alternatív lehetőségnek, így találtam rá a flottakezeles.hu oldalára, ahol elkezdtem olvasgatni. Nagyjából az első perctől tudtam, hogy milyen formában szeretnék lízingelni, de azért még olvasgattam.

A nyílt végű lízing maradványérték felkeltette az érdeklődésemet, mert még soha nem hallottam ezt a kifejezést. Na nem véletlen, eddig ugye volt saját autóm, amit használhatok, de azért mégis érdekelt. Kétségtelen, hogy páratlan pénzügyi ajánlat, mégsem vonzott túlságosan ez a lehetőség.

Valamiért kicsit naiv vagyok egy ilyen szerződéshez, ezért is megyek általában a fix dolgokra. Tehát nem is terveztem a nyílt végű lízing maradványérték ismeretével mit kezdeni. Leginkább mert a cég is tökéletesen tisztázta, hogy ez nem mindig úgy sül el, ahogy az számunkra a legjobb.

Erre pedig csak azt tudom mondani, hogy legyetek mindig körültekintőek a legváratlanabb helyzetben is. Az már csak hab a tortán, hogy néha még a cégek is segítségünkre vannak az óvatosságban.