Acéllemez nem volt az étlapon, mégis az volt a desszert

Egy gyors ebédre futottunk össze a férjemmel ebédidőben. Nem egy városban dolgozunk, csak éppen arra volt dolga így gondolta beugrik a munkahelyemre, hogy szünetben ebédelni vigyen. A vendéglőben csak egy menüt rendeltünk, közben beszélgettünk.

A munkájáról mesélt, hogy milyen nehezen talált meg egy bizonyos típusú acéllemezt, de örömmel újságolta a hírt, hogy van egy cég, ahol elérhető abban a típusban és méretben, amelyre nekik szükségük lenne. Mutatta is a telefonján ennek a bizonyos kft-nek az acéllemez kereskedelmére mutató linket, ez az https://acelpartner.hu/kereskedelem volt.

Az Acélpartner Kft egy budapesti székhelyű cég, amely többek között acélkereskedelemmel is foglalkozik. saját raktárkészletről értékesítenek melegen hengerelt lemezeket, melyek típusait nagyon részletesen, képekkel illusztrálva mutatnak be a honlapon.

Vastagságban 3-300 mm-ig, szélességben 1500-2055 mm-ig, hosszúságban 2000-12000 mm-ig terjedő skálájúak az értékesített lemezek. A honlapon négyféle anyagminőséget soroltatnak fel, melyeket nyers tábla formájában értékesítenek. Ezeket lángvágással szélezik, igény szerinti méretre vágják, igény szerint szemcseszórással felületkezelten bocsájtják megrendelőik birtokába. Saját készletről értékesítenek, lemezkapacitásuk évi több ezer tonnát is kitesz. Vállalják az egyéni igények megvalósításához szükséges anyagok beszerzését is. Azt, hogy mely megbízáshoz milyen összetételű és milyen típusú acél szükséges, nagy tudású technológusaik segítenek kiválasztani.

Az acéllemez kereskedelem mellett foglalkoznak acéllemez vágással is. Főleg CNC vezérlésű láng- és plazmavágás értendő ezalatt. Az alkalmazott technológia a feldolgozandó acéllemez tulajdonságaitól, vastagságától és kémiai összetételétől is függ. Lángvágással enyhén ötvözött és általános rendeltetésű szerkezeti acélokat, plazmavágással pedig az erősebben ötvözött és szénacélokat vágják fel. Innovatív szemléletüknek köszönhetően olyan gépekkel rendelkeznek, melyekkel lehetséges a merőleges vagy ferde vágás, ahogyan a felületekre történő jelölés, vagy írás is. rendelkeznek olyan berendezéssel is, amellyel az országban egyedülálló vágási technológiát képesek alkalmazni. A lemezvágást mindig a felület utókezelése követi, kézi csiszolóval, majd az úgynevezett szemcseszórásos eljárással. Ezzel esztétikus felületet biztosítanak az elkészült alkatrésznek, mert eltünteti a korróziót vagy az esetleges picike vágási nyomokat.

Többek között profi és változatos berendezéseiknek köszönhető, hogy ügyfélkörük egyre bővült az idők során, hiszen speciális vevői igényeket is képesek kiszolgálni rövid vállalási határidővel, korrekt áron. Ügyfeleik főleg a gépipar, az építőipar és az energiaipar területeiről kerülnek ki, nemcsak hazánkból hanem határainkon túlról is.   

A kereskedelem és az acélvágás mellett egyéb tevékenységeket is végez az Acélpartner Kft. Vállalnak megbízásokat építőipari vagy akár bérmunkára is. Előzetes igényfelmérés után végeznek különféle építőmesteri, lakatos, vagy kőművesmunkákat is. Bérmunkával is meg lehet őket bízni, ekkor az ügyfél az alapanyagot maga biztosítja a feldolgozáshoz. Gyártási műhelyrajzot küld, melynek alapján elkészítik a gyártási lemeztervet. Ezek elfogadása után megállapodás születik a vállat darabszámról, és annak egységáráról.

Nem hallottam még előtte erről a cégről, de szívesen olvasgattam az oldalukat.   A https://acelpartner.hu/kereskedelem link alapján, és annak alapján, amit a honlapjukon láttam, egy tapasztalt, profi cégről beszélhetünk. Az Acélpartner Kft-nek legalább olyan fontos a folyamatos fejlődés, mint a meglévő és leendő ügyfélkör magas színvonalon és elérhető árakon történő kiszolgálása. A honlap információdús, sok adattal és olvasnivalóval szolgál. Azok számára, akik nem jártasak a témában, közérthető nyelvezettel, érdekesen mutatja be a különböző vágási típusokat képekkel, videókkal illusztrálva.

Rövid volt az ebédszünetünk, így a desszertre már nem maradt idő, a férjemnek is rohannia kellett. Desszert helyett gazdagodott egy munkahelyi sikerélménnyel az acéllemez beszerzést illetően, én pedig legalább vigyázhattam a vonalaimra.